福岡市早良区百道にある福岡インターナショナルスクール(FIS)が展開する英会話スクール「福岡インターナショナルコミュニティースクール(FICS)」ではFISの教室、図書館、体育館、駐車場や校庭の遊び場などFISの生徒と同じ施設を利用します。

英会話スクールのレッスンは、FISの生徒が使用する教室をそのまま使用し、全ての教室にコンピューターとプロジェクターが備え付けてあり、FICS講師は質の高い授業をするために、特別なソフトウェアを使用しています。

帰国子女クラスでは、九州有数の英語児童書籍を誇るFIS図書館から本を借りることができます。また学期末にはジム(体育館)を利用し、いろいろなスポーツを通して楽しい時間を過ごします。

保護者の皆様は、お子様のレッスン日には駐車場のご利用ができます。また駐輪場もございます。保護者同伴の場合のみ、お子様はクラスの前後、校庭で遊ぶことができます。校庭には、ジャングルジム、ブランコやツリーハウスなどの施設があります。

Located in Momochi, Sawara-ku, as a division of Fukuoka International School (FIS), Fukuoka International Community School (FICS) shares selected classroom, library,  gymnasium, parking and playground facilities.

Classes are conducted in assigned classroom spaces in regular school classrooms.  Every classroom is equipped with a computer and projector.  Teachers use specialized classroom software to enhance lesson delivery.  Selected classes have borrowing privileges from the FIS library which houses one of the most extensive collections of children's English language books in Kyushu.  During the end of term class parties all students have the opportunity to use the gymnasium and various sports equipment.

Parents are welcome to use the parking lot on class days and bicycle parking is available for everyone.  Children are permitted to play before / after class provided they have direct parent or guardian supervision while in the playground.  Our playground has jungle gyms, swings and a treehouse!

2019 Design (CHihiro KumamotoK4:Mon:Eoghan,Mina).png

WelCome to FICS

九州で唯一

福岡インターナショナルスクールが